Contact 0771 587 998 - office@greenfamily.ro

Az Ön bevásárlókosara üres.

Részösszeg: 0,00 RON

BioAlexi

Sándor és Kornélia

Kornélia és a szappanok


Nem is emlékszem pontosan, hogyan bukkantam rá a BioAlexi-re. Véletlenül volt, az biztos, dehát sokak szerint nincsenek véletlenek ... Mindenesetre, nagyon örülök, hogy megtaláltam őket, így egy újabb belföldi kisvállalkozás termékeit népszerűsíthetem az oldalon.

Ki a BioAlexi? Egy családi vállalkozás, ahol Simon Sándor és neje Oprea Kornélia szorgos kézi munkával, odaadással és kreativitással készítik a szappanokat. Bikafalván "a szappanosoknak" nevezik őket, hiszen falun mindenki mindenkit ismer. Nagyon szimpatikus, szívélyes család, akik egy különleges úton indultak el és akik értéket teremtenek és minőséget hoznak be mindazok életébe, akik a szappanaikat használják.

Miért jók a Bio Alexi kézműves szappanok?


  • - a gyártási folyamat :Szappanok hideg eljárással készül, a glycerint a 8 hetes szárítási folyamat alatt az összetevő olajak termelik ki. A gyártási folyamatnak köszönhetően a szappan nem törékeny és nem morzsólódik, ezért hosszú ideig használható.
  • - csak természetes összetevőkből állnak mint: növényi olajok, gyógyolajok, gyógynövények, gyógyiszapok, zöldségek és gyümölcsök.
  • - nem tartalmaznak mesterséges illatokat, színezéket és tartósítószert.
  • - természetes illóolajokat tartalmaznak, melyek gyógyhatással rendelkeznek; legtöbbjük belsőleg is használható.
  • - a termékek be vannak vizsgálva a Egézségügyi Minisztérium által, mindenféle EU- s követelménynek megfelelnek. BIO mínősítésük is folyamatban van.Miért jobbak a szilárd szappanok a folyékony változatoknál?

Nagyon elszoktunk a hagyományos szappan használatától, hiszen a folyékony szappan, tusfürdő, sampon mindennapi kozmetikumaink közé tartoznak. De tulajdonképpen ezek a termékek alapjában véve a szappan higított változatai. Tehát amit megveszünk, az tulajdonképpen víz és még egy kis valami benne. A hagyományos szappan tehát sokkal koncentráltabb és nagyon kis mennyiség elég belőle egyszerre.

Környezetvédelemi szempontból pedig egyáltalán nem elhanyagolható az a tény, hogy a folyékony szappan, tusfürdő stb. műanyag-flakonokban feszít, ezáltal egyrészt a Föld értékes erőforrásait fecsérelve, másrészt szennyezve a természetet előbb az előállításával, utóbb a szeméttelepre jutásával. 

Valóban, a szilárd szappanokat is részben műanyagba csomagolják, hogy megvédjék a külső hatásoktól, de az a csomagolóanyag sokkal kisebb mennyiségű, súlyú, és kevesebb gyártási folyamaton ment keresztül, mint a kozmetikumok tégelyei.

Rács  Lista 

Rács  Lista