Contact 0771 587 998 - office@greenfamily.ro

Nu aveți nici un produs în coș.

Subtotal: 0,00 RON

De ce este important INCI?

Ce este INCI? inci

 

INCI înseamnă pentru noi, care ne facem cumpărăturile în cunoștință de cauză și cu dorința de a proteja mediul, informațiile cele mai importante cu ajutorul cărora putem decide, dacă cumpărăm un anumit produs, sau mai degrabă nu.  

International Nomenclature of Cosmetic Ingredients (adică Registrul International ale Ingredientelor din Cosmetice) este un sistem unificat care conține denumirile în limba latină resp. engleză ale ingredientelor folosite în industria cosmetică.

 

Istoric și caracteristici:

1. din 1997 a devenit obligatoriu în U.E. afișarea componenților pe ambalajele cosmeticelor. Inițial a fost introdus ca și ajutor pentru persoanele alergice, care pot astfel să evite produsele cosmetice care au în compoziție substanța alergenă. Astfel de compuși sunt evidențiate acum cu litere îngroșate.

2. producătorii sunt obligați să afișeze fiecare ingredient a cărui concentrație depășește 1% din compoziția produsului.

3. ordinea compușilor nu este aleatorie, aceștia apar în ordinea descrescătoare a concentrației din compoziția produsului, deci primul este ingredientul cu cea mai mare concentrație, urmat de ingredientul cu a doua cea mai mare concentrație și așa mai departe. (Această regulă este valabilă și pentru lista ingredientelor alimentelor (dacă de ex. la o ciocolată zahărul este pe primul loc, atunci poți imediat s-o pui înapoi pe raft).

4. cu steluță (*) sunt marcate ingredientele care provin din agricultură certificată bio.

 

Cum să utilizezi INCI?:

1. înainte de a cumpăra un produs, citește întotdeauna lista INCI. Nu lăsa să te inducă în eroare inscripția în mare a cuvântului ”bio”, sau ”natural”, deoarece în ultima vreme mulți producători, recunoscând faptul că din ce în ce mai mulți cumpărători sunt interesați de produse bio, amestecă 2-3 picături de ulei esențial sau unt vegetal în rețeta lor de bază, sintetică, desenează pe etichetă cu maestrie mesajul ”BIO”, și deja pot să vândă aceleași produse ca și înainte, dar poate la un preț mai mare.

2. Dacă un produs deține cel puțin o certificare oficială bio, atunci de obicei acest lucru înseamnă siguranță. Există însă devieri între normele diferitelor organele de control, unii sunt mai stricți, alții mai indulgenți în ceea ce privește conținutul admis de substanțe sintetice într-un produs certificat bio.

3. Acum cu siguranță îți spui: pot să tot citesc lista INCI, dacă nu înțeleg nici un cuvânt! Într-adevăr, pentru a putea evita substanțele periculoase, vei avea nevoie de mai multe informații. Citește acest articol despre ingredientele periculoase cel mai des utilizate, și vei putea lăsa pe raft majoritatea produselor oferite spre vânzare.

4. Un alt instrument foarte util pentru depistarea ingredientelor periculoase, este site-ul din SUA al EWG (Environmental Working Group). Ei au realizat o bază de date care include foarte multe substanțe și care clasifică compușii în funcție de riscul pe care îl reprezintă: http://www.ewg.org/skindeep/. Doar copiază denumirea unui component în bara de căutare, și vei afla, dacă este periculos pentru sănătate sau nu.