Cosmetice otrăvitoare

 

Nu, nu vorbim de cele cărora le-a expirat perioada de valabilitate, s-au stricat și astfel nu se mai recomandă folosirea lor! Vorbim de acele cosmetice, care conțin deja de la fabricație substanțe nocive, și pe care tu probabil le folosești în fiecare zi.

O femeie intră în tangență cu cca. 200 (dar pot să fie chiar și 500) de substanțe chimice zilnic!!, numai datorită cosmeticelor, bărbații din fericire nu folosesc atâtea produse de îngrijire ca și femeile, deci lor le rămâne mai puțin.


  • - Dacă ți-ai mai pus întrebarea, oare ce conțin cosmeticele tale, dacă ai auzit că ceva nu este în regulă, dar nu ai informații concrete, atunci citește mai departe.
  • - Dacă până acum nici nu ți-a venit în minte să te miri oare de la ce face gelul de duș atâta spumă, sau cu ce este parfumat deodorantul, atunci citește neapărat mai departe, fiindcă aceste lucruri te afectează și pe tine, deci trebuie să știi.

 

Bunicii noștri, în copilăria lor, au spălat rufele, și-au spălat corpul și părul cu săpun de casă. Au știut, ce conțin, că ei le-au făcut acasă. La începutul secolului 20, în țările vestice au apărut primele cosmetice fabricate în masă, la uzine, care au ajuns încetul cu încetul și la noi. Interesant este, că acele companii care atunci, la începutul anilor 1900 au dezvoltat câte un nou produs, domină și în prezent industria cosmetică a lumii: L'Oreal, Revlon, Max Factor, Estée Lauder, Chanel, cărora li s-a alăturat Procter & Gamble și Unilever.

 În anii aceea nimeni nu s-a preocupat de conținutul cosmeticelor, ce fel de subsanțe chimice, în ce concentrație, iar aceste ce efecte (nedorite) ar putea să aibă asupra organismului uman respectiv asupra naturii. Din fericire, de atunci au fost înființate acele organizații și adoptate acele directive la nivel internațional și național, care reglementează compoziția cosmeticelor.

În Europa, directiva nr. 1223/2009 reglementează cosmeticele: procedura de înregistrare, de producție, de distribuție, etichetarea și componenții aprobați. Această directivă ne dă nouă, consumatorilor, siguranță din multe puncte de vedere, fiindcă multe substanțe nocive au ajuns pe lista interdicțiilor, care de exemplu în SUA sunt încă permise, iar adițional interzice produsele cosmetice elaborate cu ajutorul testărilor pe animale.

 

Dar, au rămas destule ingrediente permise, care sunt dăunătoare sănătății și care în viitor probabil vor intra pe lista subsanțelor interzise. Dar ar fi bine totuși, să nu ne mai otrăvim cu acestea. În următoarele articole vei putea citi despre acestea: 


 

 

    

   

    

 

 

Produsele noastre nu conțin astfel de ingrediente. Sunt doar naturale.

Garantat: dacă cumva descoperi într-unul dintre produsele noastre ingrediente din aceste categorii, îți dăm banii înapoi. Poți citi mai mult despre acest lucru pe pagina noastră: „Garanția purității”.